Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Koti Store

Kortteja läheltä ja kaukaa...

Perjantai 12.11.2021


Meillä oli Jouluna tapana lähettää ja saada paljon kortteja. Osa tuli äitini kotiin 60-luvulla kiinnitettynä suuriin kukkakoreihin. Niissä koreissa oli tulppaaneja, hyasintteja, syklaameja ja kaikenlaisia joulukukkia. Osa korteista tuli punaiseen postilaatikkoon, jossa luki Post ja siinä oli kullanvärisen postitorven kuva. Kortteja ulkomailta tuli Itävallasta, Saksasta, Ruotsista ja Ranskasta. Joulukortteja ostettiin kermanvaaleasta vanhasta puutalosta, jossa toimi paikallinen kirjakauppa. Kortit kuuluivat myös omaan lapsuuteeni ja saimme niitä yleensä paljon. Kerran äitini teki oikein pitkän korttinauhan satiinista, johon kiinnitettiin kaikki kortit, jotka saimme sinä Jouluna.

annie-spratt-S07lr9HTnE8-unsplash.jpg

Itse olin aikoinani lajittelemassa postia ja katselin valtavia korttimääriä, jotka Joulun aikaan suorastaan vyöryivät sisään ja ulos. Silloin tällöin suuren kirjekoneen läpi yritti murskautua epäonninen pipari jos toinenkin, joka oli sujautettu kirjeeseen. Saipa joulupukkikin monta kirjettä ja korttia. Eräällä kaverillani oli paksu kirja, johon hän oli merkinnyt kaikki vuosien aikana lähettämänsä kortit ja niiden koristelun, jottei lähettäisi seuraavana vuonna samanlaista korttia vastaanottajalle. :D Minä olen sen verran huoleton, että kaadan usein glitteriä ja liimaa kortteihin, joihin lätkäisen tarroja ja leikkelen koristeita ajatuksella, että enemmän on vaan enemmän eli more is more and even more kuten eräs tuttavamme asian kerran ilmaisi. Osan korteista teen itse, mutta suurimman osan ostan valmiina kun niitä on niin paljon ihania. Koska rakastamme kortteja, niiden koristelua, lähettämistä, vastaanottamista ja ylipäätään kaikkea mikä niihin liittyy postimerkkejä ja leimoja myöten oli kyseessä Joulu (jota tietysti rakastamme yli kaiken) tai Syntymäpäivät niin haluamme myös tarjota asiakkaillemme saman ihanan tunteen kun löytää kauniin kortin ja joku ilahtuu siitä.

Kenelle sinä lähetät hyvää joulumieltä tänä vuonna?

bele-niza-Do0ONjMVhGI-unsplash.jpg

Valikoimastamme löytyy paljon kortteja Englannista ja Ruotsista sekä Suomesta. On kauniita kultafolioituja, pop-up kortteja, sellaisia joissa on aina jotain extraa ja sitten suomalaisten kuvittajien graafisempia kortteja kuten Lulu & Helinä tai Henna Adel. Kortteja on niin paljon etten varmaan millään voisi kertoa niistä kaikkea, mutta tähän olen koonnut osasta valmistajia ja suunnittelijoita pienen esittelyn.

Caroline Gardner

Englantilainen korttivalmistaja tekee raikkaita ja moderneja onnittelukortteja moniin eri käyttötarkoituksiin. Caroline Gardnerin kortit ovat neliönmuotoisia ja tekstittömiä sisältä. Kuva-aiheissa englanninkieliset tekstit.

Bug Art

Englantilainen Bug Art valmistaa tekstittömiä onnittelukortteja. Korteissa on käytetty tehosteena kohopainettuja ja folioituja yksityiskohtia. Bug Artin toiminta alkoi ötökkä-aiheisesta korttisarjasta 1990-luvulla, ja nykyään Bug Artin kortteja myydään ympäri maailmaa. Vielä nykyäänkin jokaisessa kortissa seikkailee pieni vihreä ötökkä. Löydätkö sen kuvasta?

Hammond Gower

Englantilainen Hammond Gower valmistaa kortteja hauskoilla ja herkillä kuva-aiheilla, ja niissä on käytetty kulta- ja hopeafolioituja yksityiskohtia tehosteena.

Roger la Borde

Korttialan edelläkävijä, englantilainen Roger la Borde panostaa suunnittelussaan laatuun ja hyödyntää valmistuksessa tehosteena mm. laserleikkauksia ja foliointeja. Yritys on perustettu 1985 Lontoossa ja se valmistaa kortteja, lahjakasseja, muistivihkoja ja paljon muita laadukkaita paperitavaroita.

joulukortti-lentavat-pollot-hinta.jpg

Belly Button Designs

Belly Button Designs on englantilainen korttivalmistaja, jonka modernista korttivalikoimasta löytyy upeita kortteja moneen makuun. Erityisen suosittuja ovat neliönmalliset hää- ja onnittelukortit juhlaviin tilaisuuksiin.

The Art File

Englantilainen The Art File on kansainvälinen ja tunnettu korttivalmistaja ympäri maailmaa. Korttien laadukkuus, design ja viimeistellyt yksityiskohdat puhuttelevat vaativampaakin paperifania. Näissä onnittelukorteissa on käytetty erilaisia korkeatasoisia viimeistelyjä, kuten kohopainoa, preeglausta* ja foliointia.

*preeglaus= Korkopuristus on painotekniikassa käytettävä menetelmä, jolla paperiin tai kartonkiin tehdään kokoon puristamalla koho- tai kaiverruskuvio.

Quire

Hollantilainen Quire valmistaa laadukkaita kortteja joissa on käytetty kohopainettuja ja folioituja yksityiskohtia tehosteena.

joulukortti-viktoriaaninen-joulukuusi-hinta.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini