Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Our history / Meidän tarinamme

Oli vuosi 1962 kun äitini käveli isotätinsä Lyylin tekstiililiikkeeseen. Se sijaitsi puutalossa Hämeenkadulla, rautatien läheisyydessä, Riihimäellä. Lyyli-tädiksi häntä kutsuttiin tuolloin.

Siitä alkaakin sitten meidän tarinamme...

Vuosia kuluu ja kesät vaihtuvat syksyiksi monta kertaa. Sitten tulee eräs talvi vuonna 2015, joka muuttaa kaiken. Se on aivan tavallinen päivä. Istumme äitini kanssa keittiössä ja hän kysyy: " Minkä nimen antaisimme yritykselle?" Pyörittelemme mielessämme mitä kummallisempia ja hassuja nimiä. Sitten minä sanon:" Entäs Green & Gables Interior." Nimivalintaan vaikutti silloin suuresti kirja, jota olin lukenut ja siitä 80-luvulla on tehty televisiosarjakin. Moni sen varmasti voikin arvata. Oli siinä myös viittaus päätykolmioon (=gable), joka löytyi vanhan talomme vintin päädystä. Talo myös muistutti tuota kirjan taloa koska siinä oli aiemmin vihreäksi maalattu katto. Päädyimme tuohon nimeen ja siitä alkoi myös samalla Kartanopuotimme tarina. Siellä pidimme muutaman vuoden sesonkipuotia lampaiden, kanojen ja kissojen ympäröiminä.

Pieni puotimme oli kovin tykätty, mutta äidilläni oli haave. Siihen kuului pieni puoti Helsingissä. Olin saanut kuulla siitä useasti välillä kyllästymiseen asti. Minä olin valmistunut sisustusarkkitehdiksi mutten oikein tiennyt mitä sittenkin haluaisin tehdä. Kauniista esineistä olen tykännyt aina, niin ja matkustamisesta, väreistä ja hieman oman tien kulkemisesta.

Äitini oli etsinyt sopivaa liiketilaa ja lopulta sellainen löytyi. Se oli pieni liike Fredrikinkadulla. Äitini riemastui, ja seuraavina viikkoina hän laittoi kaiken tarmonsa peliin koska äiti osaa olla kovin tarmokas kun sille tuulelle sattuu, ja aloitti uuden sivun tarinassamme...

Sen nimeksi tuli Koti Store.

Lyyli-täti hymyilee liikkeessään. Vasemmalla näkyy hänen apulaisensa Elli.
Minulle hän olisi ollut isoisotäti. En häntä koskaan tavannut, ja vasta vähän aikaa sitten näin hänet tuossa kuvassa.
Olisi hauska tietää Lyylistä enemmän. Kunpa joku vain muistaisi tai näyttäisi valokuvia. Siinä hän kuitenkin on ja hymyilee.

Kuvassa Kartanopuodin ajoilta Milton pässi. / Here is Milton the ram. Picture dates back to our country store days.

Uusi koti piti tietysti aikoinaan heti testata. / Back in the day our summer sheep herd had to test their new home.

Äiti messuilla ja Kartanopuodin alkuaikoja. / My mother at small country fair and the early years before Koti store.

Kartanopuodin ajoilta... / This picture dates back to our country store days.

Kissa loikoili Kartanopuodissa. / Our cat used to share her nap time with guests.

Koti Store avattiin vuonna 2018. / Koti Store was opened in 2018.